Belgiske øllyksaligheder


  • 50 kr. pr. person Pris

Hvordan laver man øl? Og hvorfor er belgisk munkeøl noget af det bedste i verden?

Det vil sognepræsten i Osted, Torsten Dam-Jensen, fortælle om ved en aften i Hvalsø Sognegård fredag den 16. marts 2018 kl. 19.00.

Efter en kort introduktion til ølbrygningens mysterier vil han fortælle om den mangfoldige belgiske ølverden, og vi skal naturligvis smage på udvalgte produkter. Blandt de mange hundrede herlige øltyper vil han fokusere på det øl, der kommer fra trappistmunkeordenen. Der bydes på smagninger fra fire af de seks belgiske klostre, som fremstilles certificeret trappistøl: Westmalle, Orval, Chimay og Rochefort, samt en enkelt fra det hollandske trappistkoster La Trappe. Sidstnævnte har givet navn til denne særlige gren af munkevæsenet, som udspringer af cistercienserordenen. En streng retning, som lægger vægt på bøn, stilhed og ydmyghed, men som altså også byder på noget af verdens bedste øl. Det er altså ikke bare en øl-, men også i høj grad en kulturrejse, vi skal ud på.

Præsten fra Osted er tidligere regionsformand i foreningen Danske Ølentusiaster og har mange gange rejst som ølpilgrim i Belgien. Han kreerede også den belgisk inspirerede kultøl ”Himmelkys” fra GourmetBryggeriet i 2008. Der venter os en spændende og lærerig aften.

Men lad bilen stå hjemme –  det belgiske munkeøl er meget stærkt!

Tilmelding til Anne Spangsberg på e-mail:anne.spangsberg@paradis.dk, tlf.nr.: 46408055 senest den 9. marts. Pris 50 kr. pr. person. Der kan betales via MobilePay.

Max. 30 deltagere.