0 All Booked All Booked All Booked 6007 Foredrag ved Kaare R. Skov: Store kvinder i dansk politik https://www.hvalsoe-kirke.dk/event/foredrag-ved-kaare-r-skov-store-kvinder-i-dansk-politik/?event_date=2023-02-03&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2023-02-03

Foredrag ved Kaare R. Skov: Store kvinder i dansk politik


2023-02-03 14:00 2023-02-03 16:00 Europe/Copenhagen Foredrag ved Kaare R. Skov: Store kvinder i dansk politik

Fredag den 3. februar 2022 kl. 14-16 besøger Kaare R. Skov Hvalsø Sognegård. Journalist Kaare R. Skov, som gennem mange år indgående har iagttaget dansk politik kommer til Hvalsø Sognegård og fortæller om kvinder i politik. Som bekendt har kvinder ikke altid haft nogen særlig betydning eller indflydelse i dansk politik. Men i 2015 fejrede vi 100-året for kvindernes valgret, men kvindernes indflydelse i politik begyndte allerede, da den første grundlov blev skrevet i 1849. En kvinde ved navn Louise Rasmussen – bedre kendt som grevinde Danner – var måske skyld i, at den overhovedet blev til noget. Men ellers skal vi beskæftige os med den første kvindelige minister, den mandhaftige Nina Bang. Efter hende gik der 40 år, førend en kvinde igen kom til tops. Det var justitsminister Helga Pedersen. Undervejs møder vi blandt andre også stærke kvinder som Bodil Koch og Lis Groes, før vi slutter af med vor tids store kvinder, Pia Kjærsgaard, Lene Espersen, Helle Thorning-Schmidt og vores nuværende statsminister Mette Frederiksen. Alle markante personligheder med betydelig indflydelse. Arrangementet er gratis men af hensyn til kaffe/kage bedes du tilmelde dig til Carsten Lester, som er vært for dagen. E-mail: carsten.lester@fasttvnet.dk eller tlf.: 40469953.

Print Friendly, PDF & Email
Præstegårdsvej 2, 4330 Hvalsø, Danmark
Kaare R. Skov

Fredag den 3. februar 2022 kl. 14-16 besøger Kaare R. Skov Hvalsø Sognegård.

Journalist Kaare R. Skov, som gennem mange år indgående har iagttaget dansk politik kommer til Hvalsø Sognegård og fortæller om kvinder i politik. Som bekendt har kvinder ikke altid haft nogen særlig betydning eller indflydelse i dansk politik. Men i 2015 fejrede vi 100-året for kvindernes valgret, men kvindernes indflydelse i politik begyndte allerede, da den første grundlov blev skrevet i 1849. En kvinde ved navn Louise Rasmussen – bedre kendt som grevinde Danner – var måske skyld i, at den overhovedet blev til noget. Men ellers skal vi beskæftige os med den første kvindelige minister, den mandhaftige Nina Bang. Efter hende gik der 40 år, førend en kvinde igen kom til tops. Det var justitsminister Helga Pedersen. Undervejs møder vi blandt andre også stærke kvinder som Bodil Koch og Lis Groes, før vi slutter af med vor tids store kvinder, Pia Kjærsgaard, Lene Espersen, Helle Thorning-Schmidt og vores nuværende statsminister Mette Frederiksen. Alle markante personligheder med betydelig indflydelse.

Arrangementet er gratis men af hensyn til kaffe/kage bedes du tilmelde dig til Carsten Lester, som er vært for dagen. E-mail: carsten.lester@fasttvnet.dk eller tlf.: 40469953.

Print Friendly, PDF & Email