All Booked All Booked All Booked 1688 Eftermiddagsmøde om billedsprog i nye salmer https://www.hvalsoe-kirke.dk/event/eftermiddagsmoede-om-billedsprog-i-nye-salmer/?event_date=2015-10-02&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2015-10-02

Eftermiddagsmøde om billedsprog i nye salmer


  • Gratis Adgang
2015-10-02 14:00 2015-10-02 16:00 Europe/Copenhagen Eftermiddagsmøde om billedsprog i nye salmer

Kom til eftermiddagsmøde om billedsprog i nye salmer med Lisbeth Smedegaard Andersen d. 2. oktober 2015 kl. 14.00 i Hvalsø Sognegård. Nye salmer udspringer af forholdet mellem tradition og fornyelse. Vores verden har forandret sig siden Kingos, Brorsons og Grundtvigs tid, samfundet er gået fra enevælde til demokrati, og hvor 80% af Danmarks befolkning dengang boede på landet og kun 20% i byerne, er forholdet i dag det omvendte. Derfor er det i dag mere aktuelt end nogensinde at overveje, hvad en salme er? Hvordan man kan forny en så gammel genre, og hvad der inspirer en salmedigter i dag? Mennesker stiller stadig spørgsmål om troen og meningen med det hele, men vi har en anden baggrund, og ligesom en præst i sin prædiken igen og igen må forsøge at fortolke evangeliet, så det kaster lys ind over den verden, vi lever i, sådan må man også som salmedigter forsøge at finde det billedsprog, der kan give liv til en nutidig tolkning af evangeliet, så folk kan synge med på en salme og føle, at det er udtryk for deres tro, håb og bøn. Til det behøver man den inspiration, der kommer fra naturen, fra billedkunsten, fra litteraturen og fra den dagligdag, man nu engang lever i. Foredraget former sig som en salmesangseftermiddag, hvor vi synger nogle af mine salmer, mens jeg undervejs fortæller om de tanker, man gør sig som salmedigter, og om det billedsprog, en ændret omverden kalder på.

Print Friendly, PDF & Email
Præstegårdsvej 2, 4330 Hvalsø, Danmark anne.spangsberg@paradis.dk
Lisbeth Smedegaard Andersen
Lisbethsmedegaardandersen

Foto: Bibelselskabet.dk – Privat

Kom til eftermiddagsmøde om billedsprog i nye salmer med Lisbeth Smedegaard Andersen d. 2. oktober 2015 kl. 14.00 i Hvalsø Sognegård.

Nye salmer udspringer af forholdet mellem tradition og fornyelse. Vores verden har forandret sig siden Kingos, Brorsons og Grundtvigs tid, samfundet er gået fra enevælde til demokrati, og hvor 80% af Danmarks befolkning dengang boede på landet og kun 20% i byerne, er forholdet i dag det omvendte. Derfor er det i dag mere aktuelt end nogensinde at overveje, hvad en salme er? Hvordan man kan forny en så gammel genre, og hvad der inspirer en salmedigter i dag?

Mennesker stiller stadig spørgsmål om troen og meningen med det hele, men vi har en anden baggrund, og ligesom en præst i sin prædiken igen og igen må forsøge at fortolke evangeliet, så det kaster lys ind over den verden, vi lever i, sådan må man også som salmedigter forsøge at finde det billedsprog, der kan give liv til en nutidig tolkning af evangeliet, så folk kan synge med på en salme og føle, at det er udtryk for deres tro, håb og bøn. Til det behøver man den inspiration, der kommer fra naturen, fra billedkunsten, fra litteraturen og fra den dagligdag, man nu engang lever i.

Foredraget former sig som en salmesangseftermiddag, hvor vi synger nogle af mine salmer, mens jeg undervejs fortæller om de tanker, man gør sig som salmedigter, og om det billedsprog, en ændret omverden kalder på.

Print Friendly, PDF & Email