All Booked All Booked All Booked 1692 En musikers fortælling om Carl Nielsen https://www.hvalsoe-kirke.dk/event/en-musikers-fortaelling-om-carl-nielsen/?event_date=2015-11-04&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2015-11-04

En musikers fortælling om Carl Nielsen


2015-11-04 19:00 2015-11-04 21:00 Europe/Copenhagen En musikers fortælling om Carl Nielsen

Kom til sogneaften om Carl Nielsen d. 4. november 2015 kl. 19.00 i Hvalsø Sognegård. Henrik Goldschmidt, solo-oboist og kgl. Kapelmusicus fortæller denne aften om vores internationalt berømte komponist Carl Nielsen, som d. 9. juni i år fyldte 150 år. Henrik Goldschmidt fortæller Carl Nielsens forunderlige og overraskende livsbane har altid fascineret mig. Han voksede op langt ude på landet som hyrdedreng og spillemand og blev en verdensberømt komponist. Han skrev store symfonier og operaer, men mindst lige så vigtig er  – efter min mening – den utømmelige skat af folkelige sange, Carl Nielsen har beriget os med. Jeg har mødt gamle kolleger, der har kendt Carl Nielsen, og gennem deres beretninger har jeg dannet mig et mageløst og nuanceret indtryk af Carl Nielsen, som man ikke kan få gennem bøger. Min fortælling krydres af mange musikalske eksempler, spillet på min obo, på klaver og sunget – gerne som fællessange.

Print Friendly, PDF & Email
Præstegårdsvej 2, 4330 Hvalsø, Danmark anne.spangsberg@paradis.dk
Carl Nielsen som dreng
Carl Nielsen som dreng

Foto: Singh-goldschmidt.dk

Kom til sogneaften om Carl Nielsen d. 4. november 2015 kl. 19.00 i Hvalsø Sognegård.

Henrik Goldschmidt, solo-oboist og kgl. Kapelmusicus fortæller denne aften om vores internationalt berømte komponist Carl Nielsen, som d. 9. juni i år fyldte 150 år.

Henrik Goldschmidt fortæller

Carl Nielsens forunderlige og overraskende livsbane har altid fascineret mig. Han voksede op langt ude på landet som hyrdedreng og spillemand og blev en verdensberømt komponist. Han skrev store symfonier og operaer, men mindst lige så vigtig er  – efter min mening – den utømmelige skat af folkelige sange, Carl Nielsen har beriget os med. Jeg har mødt gamle kolleger, der har kendt Carl Nielsen, og gennem deres beretninger har jeg dannet mig et mageløst og nuanceret indtryk af Carl Nielsen, som man ikke kan få gennem bøger. Min fortælling krydres af mange musikalske eksempler, spillet på min obo, på klaver og sunget – gerne som fællessange.

Print Friendly, PDF & Email