0 All Booked All Booked All Booked 6685 Foredrag ved historikeren Lars Ringholm om Danmark i 1970-erne – Hvalsø Sognegård https://www.hvalsoe-kirke.dk/event/foredrag-ved-historikeren-lars-ringholm-om-danmark-i-1970-erne-hvalsoe-sognegaard/?event_date=2024-09-06&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2024-09-06

Foredrag ved historikeren Lars Ringholm om Danmark i 1970-erne – Hvalsø Sognegård


2024-09-06 14:00 2024-09-06 16:00 Europe/Copenhagen Foredrag ved historikeren Lars Ringholm om Danmark i 1970-erne – Hvalsø Sognegård

Foredrag ved historikeren Lars Ringholm fredag den 6. september kl. 14-16 i Hvalsø sognegård, om Danmark i 1970-erne. Danmark i 1970’erne – Velfærdsstaten krakelerer Der var ingen grænser for Velfærdsstatens fremmarch ved indgangen til 1970’erne. Statsminister Jens Otto Krag kronede sin lange, usædvanlige politiske karriere med folkeafstemningen om dansk medlemskab af De Europæiske Fællesskaber – EF. En afstemning, der splittede danskerne i helt uhørt grad. I oktober 1973 sluttede Velfærdsfesten brutalt. En krig i Mellemøsten kastede Danmark og resten af Europa ud i en voldsom energikrise. Ved folketingsvalget i december 1973 blev der vendt op og ned på årtiers politisk stabilitet og i de følgende år skulle Danmark regeres af et dybt splittet folketing og af politikere, der stod famlende og uvante med at styre et Velfærdssamfund gennem en økonomisk krise. Arbejdsløshed, valutaunderskud, rentechok og inflation blev danskernes hverdag. Krisen kradsede, men danskerne kradsede igen. Hang økonomien i laser, så blomstrede kulturen som aldrig før. Gasolin og Shu-bi-dua, Melodigrandprix, Huset på Christianshavn, Olsen Banden og Matador. Nok havde Danmark kurs mod den økonomiske afgrund, men kursen var også sat mod fremtiden i en ukuelig tro på, at der ventede bedre tider forude. Af hensyn til kaffe/kage: Tilmelding til Carsten Lester: carsten.lester@fasttvnet.dk eller 40469953.

Print Friendly, PDF & Email
Præstegårdsvej 2, 4330 Hvalsø
Billeder fra foredrag om Nordisk Fjer

Foredrag ved historikeren Lars Ringholm fredag den 6. september kl. 14-16 i Hvalsø sognegård, om Danmark i 1970-erne.

Danmark i 1970’erne – Velfærdsstaten krakelerer

Der var ingen grænser for Velfærdsstatens fremmarch ved indgangen til 1970’erne. Statsminister Jens Otto Krag kronede sin lange, usædvanlige politiske karriere med folkeafstemningen om dansk medlemskab af De Europæiske Fællesskaber – EF. En afstemning, der splittede danskerne i helt uhørt grad. I oktober 1973 sluttede Velfærdsfesten brutalt.

En krig i Mellemøsten kastede Danmark og resten af Europa ud i en voldsom energikrise. Ved folketingsvalget i december 1973 blev der vendt op og ned på årtiers politisk stabilitet og i de følgende år skulle Danmark regeres af et dybt splittet folketing og af politikere, der stod famlende og uvante med at styre et Velfærdssamfund gennem en økonomisk krise. Arbejdsløshed, valutaunderskud, rentechok og inflation blev danskernes hverdag. Krisen kradsede, men danskerne kradsede igen. Hang økonomien i laser, så blomstrede kulturen som aldrig før. Gasolin og Shu-bi-dua, Melodigrandprix, Huset på Christianshavn, Olsen Banden og Matador. Nok havde Danmark kurs mod den økonomiske afgrund, men kursen var også sat mod fremtiden i en ukuelig tro på, at der ventede bedre tider forude.

Af hensyn til kaffe/kage: Tilmelding til Carsten Lester: carsten.lester@fasttvnet.dk eller 40469953.

Print Friendly, PDF & Email