0 All Booked All Booked All Booked 4087 Kyndelmisse – Hvalsø Kirke https://www.hvalsoe-kirke.dk/event/kyndelmisse-hvalsoe-kirke-2/?event_date=2019-02-03&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2019-02-03

Kyndelmisse – Hvalsø Kirke


2019-02-03 19:00 2019-02-03 20:00 Europe/Copenhagen Kyndelmisse – Hvalsø Kirke

Kyndelmisse gudstjeneste i Hvalsø Kirke d. 3. februar 2019 kl. 19.00. En stemningsfuld aftengudstjeneste, hvor vi efter gammel skik fejrer kyndelmisse med masser af tændte lys, smukke salmer og tid til stilhed. Kyndelmisse er lysenes fest – en fordanskning af det latinske missa (messe) candelarum (lys). Fra gammel tid var det en helligdag til minde om Jesu fremstilling i templet 40 dage efter sin fødsel og er også blevet opfattet som den dag, halvdelen af vinteren er gået. Kyndelmisse (eller Mariæ renselsesdag) er en gammel kristen helligdag, som falder på den 2. februar. Dagen blev også kaldt for ”Kjørmes Knud”. Kyndelmisse er en fordanskning af de latinske ord for lysmesse: kyndel = candelarum, lys, og missa messe. Når vi i vores kirke fejrer kyndelmisse, lægger vi vægt på, at den er som et genskin af julen. I julen hører vi om lyset, der sprænger mørket, oplyser ethvert menneske og viser os nåden og sandheden. Det er der god mening i at blive mindet om midt i den lange og mørke vinter, hvor længslen efter lys og varme er størst. Vel er vinteren nu streng, men foråret er på vej. Septuagesima

Print Friendly, PDF & Email
Præstegårdsvej 2, 4330 Hvalsø, Danmark mailto:anne.spangsberg@paradis.dk
Lys

Kyndelmisse gudstjeneste i Hvalsø Kirke d. 3. februar 2019 kl. 19.00.

En stemningsfuld aftengudstjeneste, hvor vi efter gammel skik fejrer kyndelmisse med masser af tændte lys, smukke salmer og tid til stilhed.
Kyndelmisse er lysenes fest – en fordanskning af det latinske missa (messe) candelarum (lys). Fra gammel tid var det en helligdag til minde om Jesu fremstilling i templet 40 dage efter sin fødsel og er også blevet opfattet som den dag, halvdelen af vinteren er gået.

Kyndelmisse (eller Mariæ renselsesdag) er en gammel kristen helligdag, som falder på den 2. februar. Dagen blev også kaldt for ”Kjørmes Knud”. Kyndelmisse er en fordanskning af de latinske ord for lysmesse: kyndel = candelarum, lys, og missa messe.

Når vi i vores kirke fejrer kyndelmisse, lægger vi vægt på, at den er som et genskin af julen. I julen hører vi om lyset, der sprænger mørket, oplyser ethvert menneske og viser os nåden og sandheden. Det er der god mening i at blive mindet om midt i den lange og mørke vinter, hvor længslen efter lys og varme er størst. Vel er vinteren nu streng, men foråret er på vej.

Septuagesima

Print Friendly, PDF & Email