0 All Booked All Booked All Booked 3766 Nyt orgel i Hvalsø Kirke https://www.hvalsoe-kirke.dk/event/nyt-orgel-i-hvalsoe-kirke/?event_date=2018-03-18&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2018-03-18

Nyt orgel i Hvalsø Kirke


2018-03-18 14:00 2018-03-18 15:00 Europe/Copenhagen Nyt orgel i Hvalsø Kirke

Der er kommet nyt orgel i Hvalsø Kirke. Orglet indvies med en indvielseskoncert den 18. marts 2018 kl. 14 med den internationalt kendte orgelsolist Anders Forslin fra Sverige. Anders Forslin startede som 11-årig på orglet, og har siden uddannet ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har spillet koncerter i bl. a. Italien, Tyskland, Ungarn og Storbritannien og han har hovedsageligt interesseret sig for det storladne romantiske repertoire, med fremførelser af samtlige store orgelværker af Cesar Franck og Felix Mendelssohn. Endvidere er han civilingenør, har arbejdet som akustikkonsulent og kunstnerisk ansvarlig for installationer af Johannus og Rodgers digitalorgler i Sverige og Danmark. Nyt orgel i Hvalsø Kirke På søndag d. 18. marts er det er stor dag i Hvalsø kirke, da et nyt orgel indvies med en koncert ved den internationalt kendte orgelsolist Anders Gustafsson Forslin fra Stockholm. Orglet er på 25 registre, med 2 såkaldte intonationer, dvs. to forskellige klangkarakterer: en barok og en romantisk Det er elektronisk og leveret af det hollandske firma Johannus, der har lang erfaring med bygning af elektroniske kirkeorgler. Dagens solist, Anders Gustafsson Forslin, startede som 11-årig på orglet, er uddannet ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har spillet koncerter i bl. a. Italien, Tyskland, Ungarn og Storbritannien og har hovedsageligt interesseret sig for det storladne romantiske repertoire, med fremførelser af samtlige store orgelværker af Cesar Franck og Felix Mendelssohn. Dagens program byder dog også på festligt brusende barokmusik af J. S. Bach og Buxtehude. Endvidere er han civilingenør og arbejder som akustikkonsulent og kunstnerisk ansvarlig for Johannus digitalorgler i Sverige og Danmark. Det nuværende pibeorgel fra 1887 bliver dog stående i kirken og kan spilles på – indtil der evt. findes en aftager for det. Orgel-program

Print Friendly, PDF & Email
Præstegårdsvej 2, 4330 Hvalsø, Danmark mailto:anne.spangsberg@paradis.dk
Anders_Gustavsson Foto: Petter Strömberg, Ersta-Sköndal Högskola
Foto: Petter Strömberg, Ersta-Sköndal Högskola

Foto: Petter Strömberg, Ersta-Sköndal Högskola

Der er kommet nyt orgel i Hvalsø Kirke. Orglet indvies med en indvielseskoncert den 18. marts 2018 kl. 14 med den internationalt kendte orgelsolist Anders Forslin fra Sverige. Anders Forslin startede som 11-årig på orglet, og har siden uddannet ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har spillet koncerter i bl. a. Italien, Tyskland, Ungarn og Storbritannien og han har hovedsageligt interesseret sig for det storladne romantiske repertoire, med fremførelser af samtlige store orgelværker af Cesar Franck og Felix Mendelssohn.

Endvidere er han civilingenør, har arbejdet som akustikkonsulent og kunstnerisk ansvarlig for installationer af Johannus og Rodgers digitalorgler i Sverige og Danmark.

Nyt orgel i Hvalsø Kirke

På søndag d. 18. marts er det er stor dag i Hvalsø kirke, da et nyt orgel indvies med en koncert ved den internationalt kendte orgelsolist Anders Gustafsson Forslin fra Stockholm.

Orglet er på 25 registre, med 2 såkaldte intonationer, dvs. to forskellige klangkarakterer: en barok og en romantisk Det er elektronisk og leveret af det hollandske firma Johannus, der har lang erfaring med bygning af elektroniske kirkeorgler.

Dagens solist, Anders Gustafsson Forslin, startede som 11-årig på orglet, er uddannet ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har spillet koncerter i bl. a. Italien, Tyskland, Ungarn og Storbritannien og har hovedsageligt interesseret sig for det storladne romantiske repertoire, med fremførelser af samtlige store orgelværker af Cesar Franck og Felix Mendelssohn. Dagens program byder dog også på festligt brusende barokmusik af J. S. Bach og Buxtehude. Endvidere er han civilingenør og arbejder som akustikkonsulent og kunstnerisk ansvarlig for Johannus digitalorgler i Sverige og Danmark.

Det nuværende pibeorgel fra 1887 bliver dog stående i kirken og kan spilles på – indtil der evt. findes en aftager for det.

Orgel-program

Print Friendly, PDF & Email