Toner fra himlen – Viser fra Kai Normann Andersen
Fra 14:00 til 16:00Kom til eftermiddag i Hvalsø Sognegård d. 1. februar 2019 kl. 14.00 – 16.00. Kai Normann Andersen skrev over 600 melodier og var i det 20. årh. den mest betydende komponist inden for underholdsmusikken. Musikken fremføres af PH-duo’en, som består af kirkesanger Helene Gerup, som synger viserne og tidligere museumsinspektør Per Karlsson, som akkompagnerer på guitar. Arrangementet – består af en kort præsentation af komponisten Kai Normann Andersen efterfulgt af et musikalsk intermezzo med 17 af hans melodier fra 20erne, 30erne, 40erne, 50erne, som f.eks. “Du gamle måne”, “Pige træd varsomt”, “Man binder os på mund og hånd”, Alle går rundt og forelsker sig” og “Musens sang”. I viseforedraget søges også svar på, hvorfor hans musik dengang blev folkeeje og så populær, som den blev. En befolknings hverdag og dagligliv vil til enhver tid danne baggrund for noget, man kunne kalde “tidens stemning”. Musik kan – mere end noget andet medie – skabe stemninger, følelser og musikalske billeder. Når hans musik blev så populær, var det fordi den ramte tidens stemning. Hver vise bliver introduceret med en fortælling om melodiernes og teksternes tilblivelse og historiske baggrund. Der vil være mulighed for, at publikum kan synge med på viserne. Arrangementet er gratis, men af hensyn til kaffe/kage må man meget gerne tilmelde sig til Carsten Lester, som er vært for dagen. E-mail: carsten.lester@fasttvnet.dk
Præstegårdsvej 2, 4330 Hvalsø, Danmark carsten.lester@fasttvnet.dkKom til eftermiddag i Hvalsø Sognegård d. 1. februar 2019 kl. 14.00 – 16.00.
Kai Normann Andersen skrev over 600 melodier og var i det 20. årh. den mest betydende komponist inden for underholdsmusikken.
Musikken fremføres af PH-duo’en, som består af kirkesanger Helene Gerup, som synger viserne og tidligere museumsinspektør Per Karlsson, som akkompagnerer på guitar.
Arrangementet – består af en kort præsentation af komponisten Kai Normann Andersen efterfulgt af et musikalsk intermezzo med 17 af hans melodier fra 20erne, 30erne, 40erne, 50erne, som f.eks. “Du gamle måne”, “Pige træd varsomt”, “Man binder os på mund og hånd”, Alle går rundt og forelsker sig” og “Musens sang”.
I viseforedraget søges også svar på, hvorfor hans musik dengang blev folkeeje og så populær, som den blev. En befolknings hverdag og dagligliv vil til enhver tid danne baggrund for noget, man kunne kalde “tidens stemning”. Musik kan – mere end noget andet medie – skabe stemninger, følelser og musikalske billeder. Når hans musik blev så populær, var det fordi den ramte tidens stemning.
Hver vise bliver introduceret med en fortælling om melodiernes og teksternes tilblivelse og historiske baggrund. Der vil være mulighed for, at publikum kan synge med på viserne.
Arrangementet er gratis, men af hensyn til kaffe/kage må man meget gerne tilmelde sig til Carsten Lester, som er vært for dagen.
E-mail: carsten.lester@fasttvnet.dk